Snart klart for skytshelgen for Internett?

Vatikanet - KI (KAP/Zenit) - Konkurransen om hvem som blir skytshelgen for Internett, kan muligens nå gå inn i den avgjørende fasen. Før påske var det en avstemming på nettstedet santiebeati.it, og den italienske bispekonferansens internettekspert og initiativtaker til avstemmingen, Francesco Diani, skulle deretter overlever de seks øverste navnene på listen til kurien i Vatikanet. Den som på et tidspunkt lå best an, var Don Giacomo Alberione, grunnleggeren av Paulinerordenen som er virksom innen media og som blir saligkåret senere i år, fulgt av den hellige Johannes Don Bosco, grunnleggeren av salesianerne. Langt bak disse to fulgte den hellige Alfons av Liguori, erkeengelen Gabriel, den hellige Maximilian Maria Kolbe og den hellige Klara av Assisi.

Andre kandidater som lenge har ligget godt an, er den hellige Tekla av Ikonium, apostelen Paulus, de hellige Dominikus, Frans av Sales og Isidor av Sevilla, sistnevnte av mange betraktet som pavens favoritt.

En avstemming ble holdt av internettsiden The Angel of the Web i Gerona i Spania mellom 28. september i fjor og 28. mars. 2.100 brukere fra USA, Spania, Sør-Amerika, Polen og Italia stemte frem sine kandidater. Øverst på listen står engelen Gabriel, fulgt av de hellige Tekla, Isidor av Sevilla, Rita av Cascia (skytshelgen for desperate situasjoner), apostelen Andreas og Peter Regalado. Også denne listen blir om kort tid overlevert til kurien i Vatikanet.

Fremgangsmåten for bestemmelse av en skytshelgen er langvarig. Blant annet blir Helligkåringskongregasjonen i Vatikanet rådspurt før det til slutt er Gudstjenestekongregasjonen som gir sin innstilling til paven. Innen medieverdenen finnes det så langt bare skytshelgener for radio (erkeengelen Gabriel), fjernsyn (den hellige Klara av Assisi), og for pressen (den hellige Frans av Sales).

Kathpress 1. april og Zenit 6. april 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
6. april 2003

av Webmaster publisert 23.04.2003, sist endret 29.03.2014 - 14:02