Uro rundt skulpturer foran kirke i Venezia

Venezia - KI (KAP) - En stor utstilling av skulpturer av den kolombianske kunstneren Fernando Botero (71) har skapt stor uro i Venezia. Sogneprest Lucio Cilia i Basilica della Salute, som er den mest berømte kirken i Venezia etter Markusdomen, protesterer heftig mot monumentalskulpturene som frem til 8. juni skal stå på ulike steder i byen og langs Canale Grande. Tre av dem, en enorm statue av en hest og to byster, er plassert foran Basilica della Salute, noe som har utløst de heftige reaksjonene fra sogneprest Cilia og andre av byens sogneprester.

Boteros skulpturer er uakseptable foran et historisk monument som basilikaen, understreker Cilia. Den heftige protesten har fått til en kompromissløsning, ved at de to bronsebystene blir fjernet, mens hestestatuen får bli foran basilikaen.

Fernando Botero protesterer heftig mot fjerningen av de to bystene. «Det er ganske enkelt latterlig. Er det mulig at det i en kunstby som Venezia er prestene som regjerer?» spør Botero ifølge Milano-avisen Corriere della Sera og advarer mot et «klerikalt diktatur».

Kathpress 18. april 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
18. april 2003

av Webmaster publisert 28.04.2003, sist endret 28.04.2003 - 10:55