Primas sier at frimureri er uforenlig med det anglikanske presteembetet

London - KI (KAP) - Den nye anglikanske primas, erkebiskop Rowan Williams av Canterbury, har offisielt bedt om unnskyldning til landets rundt 330.000 frimurere for tidligere nedsettende bemerkninger. «Med beklagelse har jeg blitt gjort oppmerksom på at jeg har påført mange frimurere smerte», skriver Williams i et brev til den britiske frimurerlederen Robert Morrow, skriver avisen Daily Telegraph.

Erkebiskopen viser i sitt brev til det faktum at han i et privat brev for et år siden sa sin mening om frimurerne, men at brevets innhold deretter er blitt fordreid av mediene. Han har på ingen måte hatt til hensikt å starte en offentlig diskusjon om frimureriet eller å stille spørsmålstegn ved «den gode tro og storsinnethet» til enkeltmedlemmer i organisasjonen.

Da også hans egen far i flere år tilhørte en frimurerlosje, «hadde jeg god anledning til å betrakte enkeltmedlemmers hederlighet». Samtidig understreket imidlertid erkebiskop Williams at medlemskap hos frimurerne er uforenlig med presteembetet i den anglikanske kirke.

Kathpress 22. april 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
22. april 2003

av Webmaster publisert 28.04.2003, sist endret 28.04.2003 - 10:56