Caritas vigsler kapell til Mor Teresa

Biskop Lawrence Thienchai Samanchit

Vatikanet - KI (Caritas) - Under møtet i Caritas Internationalis' hovedstyre i Vatikanet tidlig i november tok deltakerne seg tid mellom møtene til å ære en kvinne som personifiserte Caritas' mål: solidaritet, medfølelse og nestekjærlighet. Caritas vigslet sitt kapell til den salige Mor Teresa av Calcutta i en messe som ble feiret av biskop Lawrence Thienchai Samanchit fra Thailand, president for den asiatiske regionen, mens andre klerikale medlemmer av Caritas koncelebrerte. En relikvie av Mor Teresa ble lagt i alteret i kapellet.

To søstre fra Missionaries of Charitys kloster Casa San Gregorio i Roma deltok i messen, både som delegater fra sin orden og for å takke Caritas for mange års samarbeid. Ordenen og Caritas har utviklet en historie av samarbeid overalt hvor de befinner seg i verden, og søstrene sier at de alltid kan stole på leveranser fra Caritas av for eksempel brukte klær.

Av disse grunnene og på grunn av Caritas' og Mor Teresas felles visjon er søstrene glade over at Caritas Internationalis fikk æren av å ha det første kapellet i verden som er viet til Mor Teresa. Caritas Internationalis er en konføderasjon av 162 katolske organisasjoner for bistand, utvikling og sosialtjenester som arbeider i over 200 land og territorier.

Pressemelding fra Caritas Internationalis (utdrag) 12. november 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
12. november 2003