Paven besøkte St. Paulus' grav

Under sitt første offisielle besøk utenfor Vatikanet besøkte pave Benedikt XVI mandag basilikaen St. Paulus utenfor Murene for å be ved apostelens grav og hylle hans arv som forkynner av Evangeliet.

"Kirken er av natur misjon; dens primære oppgave er evangelisering," sa paven i sin preken under bønnegudstjenesten 25. april.

"Ved begynnelsen av det tredje millennium opplever Kirken med fornyet styrke at Kristi misjonsmandat er mer presserende enn noensinne," sa han.

Flere tusen mennesker deltok i den halvtimeslange gudstjenesten som uttrykte de "uadskillelige bånd" mellom kirken i Roma og St. Paulus.

Da pave Benedikt ankom basilikaen under applaus, reiste folk seg opp på stolene for å se bedre, og noen ropte navnet hans på italiensk. Han grep flere utstrakte hender og stoppet for å velsigne de som satt i rullestol og noen nyfødte.

Pave Benedikt sa at pave Johannes Paul IIs mange reiser utenlands var inspirert av den samme Kristi kjærlighet som forvandlet St. Paulus på veien til Damaskus, og han ba Gud styrke denne kjærligheten i ham selv slik at han kan møte "nødvendigheten av å forkynne Evangeliet i dagens verden."

Paven minnet om St. Benedikts motto "å søke intet heller enn Kristi kjærlighet," og sa at St. Paulus også hadde gjort Kristus til sentrum i sitt liv. "Lidenskap for Kristus ledet ham til å forkynne evangeliet ikke bare med ord, men med sitt liv," sa pave Benedikt.

Blodet til martyrene St. Peter og St. Paulus, i likhet med de mange martyrene fra det tjuende århundre som pave Johannes Paul saligkåret og kanoniserte under sitt pontifikat, gjør Kirken fruktbar, sa paven. "Hvis da martyrenes blod er sæd for nye kristne, kan man vente en fornyet blomstringstid for Kirken ved begynnelsen av det tredje millennium," sa han videre.

Catholic News Service (25. april 2005)