Kristne forfølges

Nylig ble to kirker i Sukkur, Pakistan, angrepet, plyndret og satt i brann av islamske ekstremister uten at politi eller myndigheter gjorde forsøk på å stoppe ødeleggelsene.

Den katolske kirke i Pakistan fordømmer ikke bare angrepene i harde ordelag, men også myndighetenes unnfallenhet når det gjelder å beskytte ofrene. I en pressemelding legger Kirkens nasjonale råd for rettferdighet og fred (NCJP) skylden på myndighetene for å ha mislykkes i å fremme respekt mellom de religiøse gruppene i samfunnet, og for å ignorere motsetningene. NCJP fordømmer "det tragiske sammenbruddet i lov og orden og regjeringens manglende evne til å stoppe det misbruket av religion og lov som nå er kommet til syne i Pakistan."

Uttalelsen kom etter at flere hundre rasende muslimer angrep først Church of Pakistans St. Saviour Church og deretter St. Mary Catholoc Church i Sukkur, etter at en muslim hadde utløst en provokasjon.

Det er ikke første gang kristne utsettes for trakassering i Pakistan, og situasjonen bekymrer erkebiskop Mgr. Evarist Pinto i Karachi. "Situasjonen er spent for de kristne menighetene i Pakistan. Vi blir lett målskive for rasende folkemengder, og myndighetene gjør ingenting for å dempe vår frykt," sier han. Men erkebiskopen legger til at "vi må lære vårt folk ikke å ta loven i egne hender og misbruke den av personlige grunner."

I sin uttalelse peker NCJP på at muslimske ekstremisters angrep mot religiøse minoriteter øker i antall, og at myndighetene istedet for å handle ignorerer disse angrepene - selv om de er symptomer på en farlig utvikling av religiøs intoleranse. NCJP oppfordrer samtidig de kristne innstendig til å holde seg i ro og opptre fredelig.

AsiaNews / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (22. februar 2006)

av Webmaster publisert 22.02.2006, sist endret 22.02.2006 - 10:30