Webside mot "Da Vinci Koden"

 Se også:

Ron Howards filmatiserte versjon av Dan Browns roman "Da Vinci Koden" vil ha premiere på kinoer i mai. I den anledning har Den amerikanske bispekonferanses "Catholic Communication Campaign" lansert en kampanje for å imøtegå "de latterlige" feilene som gis i Dan Browns roman.

Blant annet lanserte biskopene i går en egen webside, www.jesusdecoded.com, som har som formål å gi "presis informasjon om Jesu liv og kristendommens utspring".

Websiden forklarer den katolske tro og inkluderer artikler fra teologer, mediekommentatorer, kunsteksperter og andre som belyser bakgrunnsmaterialet og imøtegår spekulasjonene og feilene i beskrivelsene av Jesu liv og kristendommens opprinnelse. Også Opus Dei bidrar på websidene.

Kampanjen innebærer også utgivelsen av et hefte kalt "The Authentic Jesus", som foreligger i løpet av mars måned. Også dette heftet tar opp spørsmål reist i "Da Vinci Koden" og andre poplulære fremstillinger av Jesus. Heftet skal gi den katolske lære om Jesus og hans guddommelighet, Det nye testamente, gnostisismen, kvinner i Kirken og andre sentrale temaer i et "spørsmål-og-svar-format".

Catholic Communication Campaign lanserer også i mai en timelang TV-dokumentar om Jesu liv, hans disipler og samlingen av skriftene til Det nye testamente.

Dokumentaren er filmet i Tyrkia og Italia og skal gi en solid katolsk repons til "Da Vinci Koden-troende". Filmen konsentrerer seg spesielt om de første tre hundre år av Kirkens historie og inkluderer intervjuer med eksperter på kunst, historie og Bibelen - som skal hjelpe seerne til å skille katolsk sannhet fra populær fiksjon.

Dokumentaren på DVD og heftet vil bli tilgjengelig på bestilling fra USCCB Publishing i løpet av våren.

Zenit / Agence France-Presse / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (10. mars 2006)