Trakasseringen av kristne fortsetter

 Se også:

Presidenten for All India Catholic Union (AICU), John Dayal, har i et brev til Indias statsminsiter, Manmohan Singh, uttrykt bekymring over hindu-nasjonalistenes antikristne agenda.

I brevet hevdes det at hindusjåvinistiske grupperinger har en velfundert plan for å løse Indias kristne problem. Planen består i å ty til systematisk terrorisering og trakassering av Indias kristne.

I brevet advares det spesielt mot Rashtriya Swayamsewak Sangh (RSS), som er en paramilitær organisasjon med tilknytning til Indias største parti, BJP. Dayal gjør det klart at hinduorganisasjonens "åpenlyse vifting med våpen" under den pågående valgkampen i India ikke lover godt for demokratiet India.

I brevet vises det også til konkrete eksempler som avslører at systemtatisk trakassering av kristne er en realitet i India. Dayal viser blant annet til at et sykehus for spedalske i Gujarat er blitt konfiskert av delstatsmyndighetene, og at nonnene som drev sykehuset har fått sparken og blitt fordrevet fra klosteret Ave Maria i Ahmedabad, som var nonnenes hjem i over 60 år.

AsiaNews, 6. april 2006 (10. april 2006)

av Webmaster publisert 10.04.2006, sist endret 10.04.2006 - 13:39