Katolikker protesterer mot Rajasthans anti-konversjonslov

Arbeidsutvalget i Catholic Council i India oppfordrer delstatregjeringen i Rajasthan om å forkaste den nye anti-konversjonsloven for derigjennom "å hjelpe kristne til et bedre liv og la dem praktisere sin tro uten restriksjoner." Arbeidsutvalget uttrykker alvorlig bekymring over de vanskeligheter kristne i delstaten lever under.

Den lille kristne minoritet i Rajasthan (0,11% av befolkningen), er blitt offer for en rekke angrep og andre former for trakassering fra fanatiske hindugrupper i 2005. Men i stedet for å stoppe volden og arrestere dem som overfaller kristne, har myndighetene svart med å vedta en lov som har til formål å kontrollere kristne aktiviteter i landsbyene, heter det i uttalelsen fra Catholic Council.

Hindu-fundamantalister anklager kristne misjonærer for å lokke til seg stammefolk og fattige ved å tilby gaver som mat og klær.

Rådet sier også at loven har svekket folks tillit til delstatsregjeringen. Arbeidsutvalget, som ledes av kardinal Telesphore Toppo, legger til at kristne mange steder i India lever i frykt og har bedt om politibeskyttelse ved søndagsgudstjenester og andre samlinger.

Arbeidsutvalget er et rådgivende organ med medlemmer kommer fra alle deler av Kirken, både biskoper, prester, ordensfolk og legfolk. Dets formål er å vurdere situasjonen for Indias kristne og skape oppmerksomhet rundt forholdene i områder der situasjonen er vanskelig.

Asia News/ICNS (28. april 2006)

av Webmaster publisert 28.04.2006, sist endret 28.04.2006 - 21:51