Tromsø Stift feirer 150-årsjubileet for opprettelsen av Nordpolmisjonen i pinsen

 Se også:

Pastoralrådet for Tromsø Stift arrangerer i pinsen en jubileumsmarkering av Nordpolmisjonens etablering i 1856. Dette er stiftets egen feiring av jubileet, og avholdes som seg hør og bør i Alta. Den Nordiske Bispekonferansen vil holde sitt høstmøte 2006 i Alta den 9. - 13. september for å markere den nordiske betydningen av Nordpolmisjonen.

Blant de inviterte gjestene er det blant annet representanter fra stiftets menigheter, geistlige og ordensfolk, og det kommer også fem geistlige gjester fra utlandet. Blant disse er erkebiskop Paciano B. Aniceto fra Filippinene, som vil delta i feiringen på invitasjon fra biskop Gerhard Goebel MSF. Erkebiskop Aniceto og biskop Goebel ble sammen bispeviet av pave Johannes Paul II i Peterskirken i Roma 27. mai 1979.

Biskop Goebel åpner jubileumsfeiringen i Alta (Rica hotell) lørdag kveld den 3. juni. På programmet står da jubileumsforedrag ved Msgr. Torbjørn Olsen, aftensmat og en presentasjon av stiftets menigheter. Hver menighet presenterer seg selv, i en rekkefølge som samsvarer med rekkefølgen for opprettelsen av menighetene: St. Josef (Alta menighet, grunnlagt 1855, ble del av Hammerfest i 1902 ), Vår Frue (Tromsø), St. Mikael (Hammerfest), St. Sunniva (Harstad), Den Hellige Familie (Storfjord), St. Eystein (Bodø), Kristus Konge (Narvik) og Den Hellige Ånd (Mosjøen). Hver og en av menighetene introduseres av Vår Frues kirkekor!

Søndag den 4. juni feires pontifikalmesse i St. Josef kapell i Alta. Deretter inntas lunsj, med taler. Biskop Goebel avslutter jubileumsfeiringen søndag ettermiddag.

KI-Katolsk Informasjonstjeneste / Pastoralrådet i Tromså Stift (1. juni 2006)

av Webmaster publisert 01.06.2006, sist endret 01.06.2006 - 17:45