Prest kidnappet og drept - situasjonen for de kristne prekær

Mandag den 9. oktober ble en profilert assyrisk/kaldeisk prest, p. Paulos Iskander (Paul Alexander), kidnappet av en ukjent islamsk gruppe. Kidnappernes krav om løsepenger var satt til $250,000 eller $350,000. Gruppen krevde at Kirken igjen hang opp plakater med unnskyldning for pavens foredrag i Regensburg før de ville starte forhandlinger.

P. Alexander ble myrdet onsdag, kan nyhetsbyrået AINA, Assyrian International News Agency, melde. Nyhetsbyrået gjengir også en e-mail fra en svensk orientalsk prest, p. Adris Hanna, som beskriver den terror kristne i Irak opplever:

Den syrisk-ortodokse presten Paulos Iskandar ble kidnappet mandag denne uken, den 9. oktober, og ble myrdet i dag, onsdag den 11. oktober.

Biskopen i Mosul skrev en e-mail til meg i natt og fortalte meg at begravelsen finner sted i morgen i Mosul.

Kristne lever et meget vanskelig liv i Mosul og Baghdad. Flere prester er kidnappet, jenter voldtas og drepes, og for et par dager siden ble en fjorten år gammel gutt korsfestet i det kristne området Albasra.

Jeg har også snakket med en gruppe nonner som ble robbet og behandlet brutalt på veien mellom Baghdad og Amman i Jordan.

Drapet på p. Paulus er den siste skrekkelige episoden for kristne, og nå forventer de kristne i Irak bare infernale tilstander.

Vi, de orientalske kristne i Sverige og resten av den vestlige verden, må protestere mot folkemordet. Vi må gjøre hva vi kan for å stoppe voldtektene, truslene, hatet, tyverier, drapene... Vi må gjøre noe.

Mordene vi har sett den siste tiden fortsetter og skaper et eskalerende mønster av angrep på Iraks kristne. Den 4. oktober slo en bombe ned i et assyrisk område og drepte 9 mennesker.

AINA ,11. oktober 2006 (13. oktober 2006)

av Webmaster publisert 13.10.2006, sist endret 13.10.2006 - 12:35