Erkebiskop Christodoulos av Aten og hele Hellas gjør sitt første offisielle besøk til Roma

Hans Hellighet Christodoulos, erkebiskop av Aten og hele Hellas, skal besøke Den Hellige Far og Kirken i Roma fra 13. til 16. desember, i følge et kommuniké fra Vatikanets pressekontor den 4. desember.

"Erkebiskopen var i Roma i begravelsen til Hans Hellighet Johannes Paul II," sier kommunikéet, men forklarer at besøket nå i desember er det første besøk av offisiell karakter.

"Den Hellige Far mottar hans hellighet Christodoulos og hans følge den 14. desember om morgenen. I en seremoni i basilikaen St. Paul Utenfor Murene skal erkebiskopen av Aten og hele Hellas overrekkes deler av en lenke - som er oppbevart i basilikaen - som den hellige Paulus ble holdt fengslet med." Senere, heter det i kommunikéet, "vil Romas pavelige Lateran-universitet tildele den prominente gjesten graden honoris causa".

I løpet av oppholdet i Roma skal erkebiskopen og hans følge også besøke flere av byens hellige steder, som basilikaene og katakombene.

Hellas er et av de ortodokse landene der mistenksomheten mot Den katolske kirke var størst gjennom det 20. århundre, og Den ortodokse synoden var i sin tid skeptisk til å akseptere et besøk av pave Johannes Paul II. Men den nå avdøde paven trosset kritikken og besøkte Aten i 2001, der han ba om tilgivelse for korsfarernes plyndring av Konstantinopel for nesten 1000 år siden - en fornærmelse som fremdeles preger landets ortodokse troende, som utgjør 98% av landets befolkning.

Etter pavebesøket til Hellas, inviterte Johannes Paul II erkebiskop Christodoulos til en gjenvisitt. Nå som den greske prelaten har bestemt dato for sitt besøk i Vatikanet, melder grekerne at "Den hellige synode uttrykker glede over at besøket skal finne sted."

Erkebiskop Christodoulos blir da den første prelat i Den gresk-ortodokse kirke som gjør en offisiell visitt til Vatikanet, siden det store skisma i 1054.

Vatican Information Service / Catholic World News (4. desember 2006)

av Webmaster publisert 04.12.2006, sist endret 04.12.2006 - 19:46