Ortodoks prelat arbeider for toppmøte mellom Roma og Moskva

 Se også:

Den ortodokse erkebiskop av Kypros, Chrysostomos II, skal møte pave Benedikt XVI lørdag 16. juni. Erkebiskop Chrysostomos håper å arrangere et "toppmøte" mellom paven og Den russisk-ortodokse patriark Alexei II. Lederen for Den ortodokse kirke på Kypros kommer på et flere dager langt besøk til Roma, hvor han blant annet skal motta utnevelse som æresdoktor ved Det Pavelige Universitet Urbaniana.

Umiddelbart etter besøket i Roma skal erkebiskop Chyrsostom reise til Moskva, hvor han skal i samtaler med den russisk-ortodokse patriarken. Den kypriotiske prelaten, som beskriver patriark Alexei som en "god venn", fortalte den italiensk avisen L'Espresso at han tror tiden nå er moden for et møte mellom paven og patriarken, og at han skal gjøre alt han makter for å få dette til.

Kirkeledere forsøkte ved flere anledninger å arrangere et møte mellom pave Johannes Paul II og patriark Alexei. Den russiske prelaten trakk seg imidlertid fra planene om et toppmøte, og insisterte på at Vatikanet først måtte slutte med "proselyttvirksomhet" i de tradisjonelt ortodokse landene før han kunne se seg villig til å samtale med den nå avdøde paven.

CWN - Catholic World News (12. juni 2007)

av Webmaster publisert 12.06.2007, sist endret 12.06.2007 - 17:06