Undergrunnsbiskop Jia arrestert igjen

 Se også:

Den katolske undergrunnsbiskopen av Zheng Ding i den kinesiske provinsen Hebei, skal i følge The Cardinal Kung Foundation nok en gang ha blitt arrestert. Arrestasjonen av biskop Julius Jia Zhiguo (73) skal ha funnet sted torsdag den 23. august.

Nyhetsbyrået AsiaNews rapporterer at kinesiske myndigheter arresterte biskop Jia for å forhindre at han sprer pave Benedikt XVIs nylige pastorale brev til kinesiske katolikker og at han arrangerer samlinger for de troende for å forklare innholdet i det pavelige brevet.

Biskop Jia, som er arrestert over 10 ganger siden 2004, skal flere ganger har blitt truet av myndighetenes byrå for religiøse anliggender til å ikke bekjentgjøre pavens brev til Kina. De siste fem dager skal biskopen ha vært overvåket 24 timer i døgnet, og mengden av polititjenestemenn utenfor hans residens skal ha økt betraktelig. Alle som kom for å besøke biskopen ble arrestert, deriblant en prest og en lekperson som ble avhørt i 8 timer før de ble løslatt.

Joseph Kung, president for The Cardinal Kung Foundation, uttaler: "Det er tydelig at de nevnte handlinger av kinesiske myndigheter ikke bare er uforenelige med ånden i pavens Kina-brev, som ble utgitt for nesten to måneder siden, men også uforenelig med de allment aksepterte prinsipper om menneskerettigheter og den olympiske ånd."

Biskop Jia har tilbrakt nesten hele sin biskoppelige tjenestetid i husarrest og over 20 år i fengsel.

ZEN - Zenit (24. august 2007)

av Webmaster publisert 24.08.2007, sist endret 24.08.2007 - 11:37