Biskoper kaller angrep på erkebiskop "totalt utilgivelige"

Erkebiskop Ncube av Bulawayo

 Se også:

Zimbabwes biskoper kalte angrepene på erkebiskop Pius Ncube av Bulawayo "opprørende og totalt utilgivelige" og et forsøk på å dreie oppmerksomheten bort fra den katastrofen som Zimbabwe er blitt.

De nylige angrepene fra noen politikere og statlige media på personen erkebiskop Ncube, som er blitt saksøkt for utroskap, "utgjør et angrep på Den katolske kirke, og dette tar vi sterk avstand fra", sa Zimbabwes katolske bispekonferanse i en uttalelse fra hovedstaden Harare. "Den katolske kirke har aldri vært og er ikke en fiende av Zimbabwe", sa biskopene og viste til at Kirkens tjenester for Zimbabwes innbyggere omfatter drift av 60 sykehus, 174 skoler og mange barnehjem. "Vår historie gjennom frigjøringsårene taler for seg selv", sa de.

Zimbabwe oppnådde løsrivelse fra Storbritannia i 1980, etter en geriljakrig. Biskopene la vekt på at erkebiskopens sak verserer for Zimbabwes høyesterett i Bulawayo, og burde ikke diskuteres offentlig før det foreligger en rettskjennelse. I juli krevde Onesimus Sibanda erstatning fra erkebiskopen for et formodet forhold til sin kone Rosemary Sibanda.

CNS - Catholic News Service (3. september 2007)

av Webmaster publisert 03.09.2007, sist endret 03.09.2007 - 10:56