Kidnappede prester løslatt

 Se også:

De to irakiske prestene p. Mazen Ishoa og p. Pius Afas ble søndag morgen den 21. oktober løslatt, etter å ha vært kidnappet i over en uke. De to prestene skal være i god form.

Katolikker i Mosul opplever løslatelsen som et mirakel, siden man hverken fredag eller lørdag lyktes med å få kontakt med gjerningsmennene. Mobiltelefonene som ble brukt under forhandlingene var slått av, og man fryktet derfor det verste.

Forrige søndag, den 14. oktober, appellerte pave Bevedikt XVI til gjerningsmennene om å sette prestene fri. Nyheten om løslatelsen ble mottatt med stor glede også i Vatikanet. Jesuittpater Federico Lombardi, direktør for Vatikanets pressekontor, bekreftet søndag at de to prestene var kommet til rette i god behold, og han uttrykte håp om at det aldri må forekomme lignende bortføringer igjen.

De to prestene ble kidnappet da de var på vei for å feire messen i kirken Vår Frue av Fatima i Mosul den 13. oktober. Ifølge kilder i Mosul skal prestene ha blitt sluppet fri i en av byens gater søndag morgen. Det er ikke kommet opplysninger om hvorvidt det er betalt løsepenger for prestene. Gjerningsmennene, som ikke har uttrykt politiske motiver, krevde en million dollar i løsepenger og satte lørdag den 20. oktober som siste frist for utbetaling.

Zenit / AsiaNews (22. oktober 2007)

av Webmaster publisert 22.10.2007, sist endret 22.10.2007 - 11:29