-Vi gir ikke opp, men vi trenger deres bønner, appellerer erkebiskop

 Se også:

"Gårsdagens angrep bekymrer oss, men vi har fremdeles håp, og vi fortsetter vår forpliktelse til interreligiøs dialog," uttaler erkebiskopen av Kirkut, Louis Sako, etter at bilbomber den 9. januar rammet to av byens kirker (ikke tre, som ble rapportert samme dag). Den kaldeiske katedralen Det Hellige Hjerte og den syro-ortodokse kirken Mar-Ephrem fikk store skader, men ingen liv gikk tapt. Eksplosjonene er "et politisk budskap til kristne", forteller erkebiskopen.

"Vi vet ikke hvem som står bak angrepene," forklarer prelaten, "men en ting er sikkert; disse handlingene sender et klart budskap til Iraks kristne." "De er koordinerte, de rammer kristne gudshus, de ønsker ikke å forårsake død, men samtidig lar de oss ikke leve i fred," fortsetter erkebiskop Sako.

Den 6. januar ble syv kristne mål i Bagdad og Mosul angrepet på samme måte, nemlig med koordinerte bilbomber. Irakiske myndigheter har fordømt terroristangrepene og har garantert beskyttelse for landets lille kristne minoritet.

Både politiske og religiøse ledere var raskt ute med sympatierklæringer etter angrepene. "Vanlige mennesker var de første til å vise sin solidaritet, deretter lokale ledere, politiske partier og sunni- og shiamuslimer," forteller msgr. Sako videre. Også kirkelige autoriteter tok umiddelbart kontakt for å vise sin solidaritet, deriblant den kaldeiske patriark Emmanuel III Delly, den assyriske patriark Mar Dinkha IV fra USA, så vel som "biskoper og venner fra hele verden". Erkebiskop Sako er ikke mismodig og garanterer: "En ting forblir absolutt og urokkelig for fellesskapet vårt i Kirkuk, vi skal forstette med dialog for å bygge og styrke en fredelig sameksistens." Erkebiskopen avslutter samtalen med nyhetsbyrået AsiaNews med en appell: "De troende i Iraks vitnesbyrd, i en svært vanskelig tid, er sterkt. Fortsett å be for oss."

AsiaNews (10. januar 2008)

av Webmaster publisert 10.01.2008, sist endret 10.01.2008 - 13:20