Forbereder feiring av 2000-årsjubileet for Den hellige apostel Paulus' fødsel

 Se også:

Katolikker i det hovedsakelig muslimske Tyrkia planlegger nå feiringen av 2000-årsjubileet for Den hellige apostel Paulus. Den katolske kirke har anmodet regjeringen om å tillate at feiringen finner sted i Paulus-kirken i Tarsus, hvor misjonæren ble født. Kirken er nå et statseid museum.

Biskop Luigi Padovese, den apostoliske vikar i Anatolia, fortalte Ecumenical News International om planene. "Dette jubileet kommer helt sikkert til å trekke til seg store mengder pilegrimer, som selvsagt trenger en kirke hvor de kan føle seg hjemme i og be," uttalte biskop Padovese. "En regjeringskommisjon vurderer nå formelt forespørselen. Men senior-tjenestemenn har samtykket i at vi bør få tilbe her." "Når alt kommer til alt, er vi ikke misjonærer - vi svarer kun på kirkemdlemmers behov."

Biskop Padovese fortalte videre at det i alle katolske kirker i Tyrkia skal leses opp en pastoralt brev den 25. januar, dagen da man feirer jubileet for Den hellige Paulus' omvendelse til kristendommen.

Pave Benedikt XVI har dedikert år 2008 til Paulus, "Hedningenes apostel". Den hellige far utroper året ved en vesper i basilikaen St. Paul utenfor murene den 28. juni, ved vigilien til de hellige apostlene Peter og Paulus.

CNA - Catholic News Agency (15. januar 2008)

av Webmaster publisert 15.01.2008, sist endret 15.01.2008 - 12:02