Kinesiske katolikker takker paven

 Se også:

Den katolske kirken i Kina viser sin takknemlighet for at Den hellige far både husket og viste sin bekymring for dem under avslutningen av bispesynoden. Pave Benedikt tok opp situasjonen for Kirken i Kina i sitt brev til kinesiske katolikker i 2007, og nå på nytt i sin bønn ved synodens avslutning.

Ifølge rapporter ble kinesiske katolikker svært rørt over ordene fra Den hellige far, som skal ha en glimrende forståelse for kinesiske forhold. De gjentar sin takknemlighet overfor og troskap til Peters etterfølger, og de forplikter seg til å arbeide for evangelisering i Kina - for å gjøre seg verdige pave Benedikts ord.

Det var da pave Benedikt den 26. oktober talte ved avslutningsmessen for bispesynoden, at han sendte en spesiell hilsen til Kinas biskoper som ikke kunne delta i synoden. Den hellige far ba om at Gud måtte "gi dem glede, styrke og en apostolisk glød til å lede det katolske fellesskapet i Kina, som vi akter så høyt med dets visdom og klarsyn."

Det er til misjonsnyhetsbyrået Fides at kinesiske katolikker avlegger vitnesbyrd om hvor stor glede og entusiasme det gir at Den hellige far understreker at kinesiske katolikker er del av verdenskirken. På tross av kommunistmyndighetenes begrensninger på Kirken, og på tross av fysiske og geografiske avstander, føler kinesiske katolikker seg mer enn noen gang nærmere Roma, heter det. Dette er særlig et resultat av Den hellige fars brev i fjor, men også av Verdensbønnedagen for Kirken i Kina.

En kinesisk prest forteller til Fides at han beundrer den omtanke og visdom paven viser. "Med disse ordene har paven sagt alt. Selv om vi ikke skal glemme at dette er en alvorlig og ømtålig situasjon, så er det et håp som troner over alt. Paven gir oss mot, og han gir oss styrke til å fortsette med vår misjon, som er å forkynne Kristus for det kinesiske folk," avslutter pateren.

CNA - Catholic News Agency (18. november 2008)