Biskop Williamson ber om tilgivelse for Holocaust-kommentarer

 Se også:

"Jeg angrer på disse uttalelsene"

Her følger en erklæring, offentliggjort torsdag 26. februar, fra SSPX-biskop Richard Williamson - vedrørende hans uttalelser om Holocaust på svensk TV i januar:

***

Den hellige far og min overordnede, biskop Bernard Fellay, har bedt om at jeg revurderer de bemerkninger jeg kom med på svensk TV for fire måneder siden, siden konsekvensene har blitt så omfattende.

Basert på disse konsekvensene kan jeg sannferdig si at jeg angrer på å ha kommet med slike bemerkninger, og hvis jeg på forhånd hadde kjent til skaden de ville påføre særlig Kirken, men også de overlevende og slektninger av ofrene for urettferdigheter begått under Det tredje riket, ville jeg ikke ha kommet med dem.

På svensk TV uttrykte jeg bare en ikke-historikers (..."Jeg tror"..."Jeg tror"...), en mening dannet for 20 år siden på grunnlag av da tilgjengelige bevis, og sjelden siden uttrykt offentlig.

De siste ukers hendelser, og råd fra høytstående medlemmer av St. Pius X-selskapet, har imidlertid overbevist meg om mitt ansvar for den utløste uro. Under Guds påsyn gir jeg min unnskyldning til alle de sjeler som ble støtt av det jeg sa.

Som Den hellige far selv har sagt; vold mot ethvert enkeltmenneske er vold mot hele menneskeheten.

+ Richard Williamson,

London, 26. februar 2009

***

Den 12. februar gjentok pave Benedikt XVI igjen Kirkens syn på Holocaust og forsikret om at "enhver avvisning eller bagatellisering av denne grusomme forbrytelsen ikke kan tolereres og er uakseptabel".

ZEN - Zenit (26. februar 2006)