Kunstnere fra hele verden møter pave Benedikt

Torsdag 5. november ble det avholdt en pressekonferanse i Vatikanet for å promotere pave Benedikts kommende møte med kunstnere og artister, den 21. november i Det sixtinske kapell. Møtets hensikt er å fremme samarbeidet mellom Kirken og kunsten.

Malere, skulptører, arkitekter, forfattere, musikere, filmskapere, dansere og fotografer er blant de 255 gjestene som deltar, blant annet den legendariske filmkomponisten Ennio Morricone, og den engelske regissøren Peter Greenaway.

Erkebiskop Gianfranco Ravasi, president for Det pavelige råd for kulturen, opplyste om at møtet markerer 10-årsjubileet for pave Johannes Paul IIs "Brev til kunstnere", og at det samtidig er 44 år siden pave Paul VIs eget møte med kunstnere.

Ravasi fremhevet at arrangementet viser "viljen til dialog mellom Kirken og kunstverdenen".

Samtidig melder 'vaticanistaen' Sandro Magister om et nytt initiativ fra prominente europeiske kunstnere og intellektuelle, som under den tyske forfatter Martin Mosebachs ledelse, har kommet med et offentlig opprop til pave Benedikt.

Her beklager de tilstanden til den kontemporære kirkekunsten, og oppfordrer paven til å hjelpe med "en retur til en autentisk katolsk sakral kunst".

CWN - Catholic World News; o: ad (5. november 2009)

av Webmaster publisert 06.11.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05