Oppdrag forsoning

Simon Ntamwana Erkebiskop Simon Ntamwana av Gitega i Burundi har nylig vært på norgesbesøk for å møte fransktalende katolikker fra Sentral-Afrika. 

Ntamwana er formann i konføderasjonen av sentralafrikanske bispekonferanser, og er en sentral afrikansk kirkeleder. I kjølvannet av den over 10 år lange borgerkrigen mellom tutsier og hutuer, er erkebiskopen i dag en aktiv bidragsyter i forsoningsprosessen i Burundi – et av verdens ti fattigste land.

Den blide erkebiskopen er selv kjent med krigens redsler: hans forgjenger på erkebispesetet ble drept i 1996, og etter drapet på den pavelige nuntius til Burundi i 2003 – erkebiskop Michael Courtney – ble Simon truet på livet da han anklagde geriljagruppen National Liberation Forces for å stå bak.

Katolsk informasjonstjeneste fikk et eksklusivt intervju med erkebiskopen, hvor vi blant annet snakket om bakgrunnen for norgesbesøket, Den katolske kirkes forsoningsarbeid i Burundi, samt hva Kirken i vesten kan lære av den sterkt voksende afrikanske kirke. 

Last ned, eller klikk på avspilleren under for å lytte.