Francesco Moraglia ny patriark av Venezia

Vatikanet, 31.1.2012 (KI/KAP) – Francesco Moraglia (58) ble tirsdag den 31. januar 2012 utnevnt av pave Benedikt XVI til ny patriark av Venezia. Moraglia har frem til nå vært biskop av La Spezia i regionen Liguria i Nord-Italia og etterfølger kardinal Angelo Scola, som i juni 2011 ble utnevnt til erkebiskop av Milano. Som patriark av Venezia kan Moraglia regne med en kardinalhatt i neste konsistorium.

Moraglia ble født den 25. mai 1953 i Genova i Liguria og ble i 1977 presteviet for sitt hjembispedømme. Etter prestevielsen studerte han videre ved Det pavelige universitetet Urbaniana, hvor han i 1981 tok en doktorgrad i dogmatikk. Deretter underviste han først på presteseminaret i Genova og deretter ved det teologiske fakultetet for Nord-Italia i Milano.

I slutten av 2007 utnevnte pave Benedikt XVI ham til biskop av bispedømmet La Spezia-Sarzana-Brugnato, og han ble bispeviet den 3. februar 2008 av kardinal Angelo Bagnasco. Moraglia er rådgiver for Kleruskongregasjonen i Vatikanet. Det er ventet at han tar bispedømmet i besittelse i mars, slik at han kan feire påske på patriarksetet i katedralen San Marco i Venezia.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)