Fransk filosof og amerikansk jesuitt får "nobelprisen" i teologi

På tross av at Vatikanet først i september offentliggjør vinnerne av årets Ratzinger-pris, avslører den italienske journalist og vatikanist Sandro Magister allerede nå navnene på vinnerne – den franske filosof Rémi Brague og den amerikanske patristikeren Brian E. Daley SJ.

Rémi Brague er professor i gresk, romersk og arabisk filosofi ved Sorbonne-universitetet i Paris og på Ludwig-Maximilian universitetet i München. Fader Daley forsker på kirkefedrene og underviser ved Notre Dame universitetet i Indiana, USA. Han er dessuten medredaktør for den engelske utgave av det kjente teologiske tidsskriftet Communio, som i sin tid ble grunnlagt av teologene Hans Urs von Balthasar, Henri De Lubac og Joseph Ratzinger.

Ratzinger-prisen, en slags teologiens nobelpris, ble opprettet i 2010 med det formål å fremme teologiske studier av pave Benedikt XVIs skrifter, og ble første gang utdelt av paven den 30. juni 2011.

Prisen forvaltes av Joseph Ratzinger (Benedikt XVI) fondet i Vatikanet og finansieres av inntektene fra pavens bøker.