Kardinal Sarah: Dramatisk situasjon for syriske flyktninger

Pavens representant til Libanon, kardinal Robert Sarah, forteller til Vatikanradioen at tusenvis av syriske flyktninger har akutt behov for materiell hjelp som mat, vann, klær og medisin.

Kardinal Sarah, som er president i det pavelige rådet Cor Unum, ble sendt til Libanon som en solidaritetsgest fra Vatikanet, samt for å møte ulike hjelpeorganisasjoner og fortløpende vurdere situasjonen i nabolandet Syria. Kardinalen hadde også med seg en sjekk på en million dollar fra pave Benedikt XVI, penger som har blitt gitt videre til lokale Caritas-organisasjoner.

Mange av de syriske flyktningene er samlet i leire i det nordøstlige Libanon. Stemningen her er ganske desperat, ifølge kardinalen, som fremhever at mange av flyktningene er kvinner, barn og spedbarn, og at mange har mistet alt de eier.

Kardinalen uttrykker også håp om at fredsforhandlingene i Syria vil bli mer fruktbare, etter at ulike opposisjonsgrupperinger søndag ble enige om å samle seg i en felles koalisjon. Dette kan gjøre forhandlingene mindre kompliserte, ifølge Sarah, som også oppfordrer til bønn for Syria.

— Vi må be, og ikke ekskludere Gud fra prosessen. Det er derfor Benedikts stemme, og daglige anmodning om bønn for Syria, er så viktig, slik at denne nye koalisjonen — med hjelp fra det internasjonale samfunn — kan åpne seg for dialog, sier kardinal Robert Sarah, som i disse dager avslutter sin solidaritetsreise til Libanon.