Katolsk ukeslutt: 2. november

Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS | Følg oss på Twitter

Maria i Queens
Et ikonisk bilde: Etter stormen Sandys herjinger
sto denne statuen av Jomfru Maria igjen i Queens, New York.

– Det sixtinske kapell er en beretning om lys, frigjøring, frelse; den taler om Guds forhold til mennesket, sa pave Benedikt XVI da han onsdag feiret vesper i anledning det berømte kapellets 500-årsdag. (video)

Naturkatastrofer som stormen Sandy får frem "de beste og mest noble egenskapene hos folk", sier kardinal Timothy Dolan av New York.

Den amerikanske kardinal Sean O'Malley bruker Twitter i kampen mot et kontroversielt lovforslag om assistert selvmord i staten Massachusetts.

– Vi forlot Homs siden de prøvde å drepe oss. Avisen Independent forteller om syriske kristnes stadig vanskeligere situasjon.

L' Osservatore Romano vier en hel side til den ferske Bond-filmen Skyfall, og kaller den "en mer realistisk og menneskelig James Bond".

Bloggen 'Ascending Mount Carmel' lister opp fem vranglærere alle katolikker bør kjenne til, og hvorfor de er av betydning i dag.

Og lurte du på hvem som egentlig er skytshelgen for parkering og parkeringsplasser? Svaret på dette, samt andre nyttige tips, finnes i den ferske boken "Lives of the Improbable Saints".