Innvier pontifikatet til Vår Frue av Fátima

nullPave Frans skal ha bedt patriarken av Lisboa, kardinal José Policarpo, om å innvie hans pontifikat til Vår Frue av Fátima. Dette melder La Stampa.

Det var under en åpningstale til det 181. møte i Den portugisiske bispekonferansen at patriarken avslørte nyheten.

– Pave Frans har to ganger spurt meg hvorvidt han kan konsekrere sitt pontifikat til Vår Frue av Fátima. Dette er et mandat som jeg kan fullføre gjennom bønn og stillhet. Det ville dog være flott om hele bispekonferansen tok del i gjennomføringen av dette ønsket. Måtte Maria lede oss i vårt arbeid og i oppfyllelsen av pave Frans' ønske, sa kardinalen.

Ifølge det offisielle nettstedet til Fátima-helligdommen skal innvielsen finne sted den 13. mai, på festen for Vår Frue av Fátima. Dette er også dagen for attentatet på salige Johannes Paul II på Petersplassen i 1981. Johannes Paul ga Vår Frue av Fátima æren for at han overlevde attentatet fra tyrkiske Mehmet Ali Agca, og en av kulene har siden vært inkorporert i kronen til statuen av Vår Frue i Fátima.