Anti-mafia-prest saligkåret i Palermo

nullRoma, 24.5.2013 (KI/KAP) – Lørdag den 25. mai ble den katolske presten Josef Puglisi (it: Giuseppe) (1937–1993) saligkåret i Palermo. Denne sicilianske geistlige ble skutt av mafiaen i 1993 og regnes som en kirkelig symbolfigur i kampen mot den organiserte kriminaliteten. Til utendørsmessen var det ventet 80 000 mennesker. Puglisi ble anerkjent som martyr «av hat til troen» av pave emeritus Benedikt XVI (2005–2013) i juni i fjor.

Puglisi ble skutt i nakken av to leiemordere den 15. september 1993 foran sin bolig i Palermo. Han hadde engasjert seg for resosialiseringen av ungdommer som var utsatte eller kommet i konflikt med loven. Dermed var han åpenbart kommet i forbryterorganisasjonens søkelys. I mai samme år hadde den salige pave Johannes Paul II (1978–2005) under et besøk på Sicilia fordømt mafiaen i usedvanlig skarpe ordelag.

Saligkåringen ble foretatt på vegne av pave Frans av Palermos tidligere erkebiskop, kardinal Salvatore De Giorgi. Selve messen ble ledet av byens nåværende erkebiskop, kardinal Paolo Romeo.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)