Det økumeniske patriarkatet og europeiske biskoper minnes Milano-dekretet

Det økumeniske patriarkatet av Konstantinopel arrangerer i samarbeid med Rådet for de europeiske bispekonferansene (CCEE), en konferanse om religionsfrihet i forbindelse med 1700-årsjubileet for Milano-dekretet. Dette melder CWN.

Konferansen finner sted i Istanbul, 17-18. mai.

Det berømte toleranseediktet av Milano fra 313 var bestemmelsen hvor keiserne Konstantin og Licinius ga borgerne i Det romerske riket retten til fri religionsutøvelse. Konferansens moderator blir den ungarske kardinal Peter Erdö, erkebiskop av Esztergom-Budapest og president i CCEE.

– 1700 år etter Milano-dekretet dør det fremdeles kristne i verden for sin troskap mot Kristus, mens intoleranse og diskriminering mot kristne øker i Europa, sier metropolitt Emmanuel av Frankrike.

– Vi fant det derfor passende å minnes dette viktige dekretet fra Europas historie med et seminar, som kan hjelpe oss med å gjøre opp status for religionsfriheten i Europa og i verden, med vissheten om at kristendommen er en gave for de samfunn som har tatt imot den.

Blant foredragsholderne finnes akademikere fra Yale University og Biblioteca Ambrosiana, jødiske og muslimske representanter – samt fra den tyrkiske regjering. Den maronittiske erkebiskopen av Kypros, Youssef Soueif, innleder om situasjon for kristne i Midtøsten.