Pave Frans fullfører Benedikts encyklika om tro

Da pave emeritus Benedikt XVI offisielt abdiserte 28. februar, etterlot han seg et uferdig manuskript til en encyklika om tro. Nå skal pave Frans fullføre arbeidet, bekrefter fr. Federico Lombardi.

– Jeg kan bekrefte at planen om en encyklika om tro, som ble startet av Benedikt XVI, skal videreføres av den nye paven, sier Lombardi ifølge CNS. Jesuitten kaller det dog "prematurt" å spekulere i når encyklikaen slippes.

Nylig verserte det rykter i italienske medier om at Benedikt XVI selv ønsket å fullføre teksten, noe fr. Lombardi "avviser på det sterkeste". Kilden for dette var den italienske biskop Luigi Martella av Molfetta, som også hevder at pave Frans har meddelt biskopene i Puglia at han planlegger en encyklika om fattigdom, "ikke i en ideologisk eller politisk forstand, men evangelisk".

Encyklikaen skal hete"Beati pauperes" (Salige er de fattige), ifølge biskopen.