Dette er pavens program i Rio

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og Rio gjør seg nå klar til å være vertskap for de rundt to millioner ungdommene som inntar byen til Verdensungdomsdagene 2013.

Tirsdag offentliggjorde Vatikanet endog pavens program for besøket til Brasil, som finner sted 22.7-28.7.

Dette er Frans' første utenlandsreise, og etter en 12 timers flytur ankommer paven til Brasil mandag 22. juli. Her tas han imot av president Dilma Rousseff og Rio de Janeiros ordfører Eduardo Paes.

Frans og hans følge skal bo i Residência do Sumaré utenfor byen, stedet hvor Den salige Johannes Paul II også bodde under sine to besøk til Brasil i 1980 og 1997.

Onsdag 24. juli besøker paven den nasjonale Maria-helligdommen i Aparecida, før han senere på dagen deltar ved åpningen av en ny avdeling ved sykehuset São Francisco da Tijuca, som tilbyr hjelp til eks-narkomane.

Det innholdsrike programmet inkluderer også et besøk til slumområdet Manguinhos, en av de mest kjente favelaene i Rio med rundt 35 000 innbyggere. Paven har også invitert innsatte fra et av byens ungdomsfengsler til et møte i erkebiskopens palass.

Torsdag 25. juli blir pavens første møte med pilegrimene til Verdensungdomsdagene, under en velkomstseremoni på den legendariske Copacabana-stranden. Lørdag 27.7 deltar Den hellige far på bønnevigilien i Guaratiba, hvor han skal tale til pilegrimene og delta under sakramentstilbedelsen. Søndag feires det messe på samme sted, der paven – tradisjonen tro – avslører stedet som skal arrangere de neste Verdensungdomsdager.

Den norske delegasjonen til Rio består av rundt 130 deltakere, inkludert ledere og geistlige.