Tyskland: Storsatsning på nytt katolsk magasin

Torsdag 20. juni lanseres det nye katolske magasinet Credo i et millionopplag. Magasinet utgis i forbindelse med Troens år, og blant initiativtagerne er forfatteren Peter Seewald, kjent for sine intervjubøker med Benedikt XVI, og biskop Gregor Maria Hanke av Eichstätt — i samarbeid med L’Osservatore Romano.

Fra katolsk.dk: 

Magasinet udsendes i denne uge vederlagsfrit sammen med det tyske ugeblad Zeit og avisen Süddeutsche Zeitung. Næstekommende mandag udsendes det med avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Credo finansieres udelukkende gennem donationer, oplyste Peter Seewald i dag, tirsdag, til det tyske katolske nyhedsbureau KNA.

”Vi håber at magasinet vil give et løft i det katolske medielandskab”, forklarer Seewald og tilføjer: ”Den katolske Kirke må i sit mediearbejde blive bedre til at nå ud til dem, der næsten aldrig kommer i kirke. Credo har en tydelig katolsk profil og indeholder eksempler på en katolsk bredde og åbenhed, hvilket burde appellere til alle”.

Det første nummer af Credo indeholder et interview med den tyske forbundskansler Angela Merkel, en samtale med kardinal Kurt Koch, præfekt for Det pavelige råd for fremme af kristen enhed, samt et udførligt portræt af den nye pave Frans. Man finder også ’fakta’ om Jesus Kristus og en række personlige vidnesbyrd fra personer, der fortæller om deres tro.

Nu på torsdag vil det 84-sider store og billedrige magasin også kunne læses gratis på internettet på www.credomagazin.de.