Paven møtte Aung San Suu Kyi

Pave Frans tok mandag imot den myanmarske nobelprisvinner og opposisjonsleder Aung San Suu Kyi i en privat audiens.

Demokratiforkjemperen er for tiden på en rundreise i Europa, og søndag ble hun utnevnt til æresborger av byen Roma.

Blant temaene som ble diskutert var kultur- og interreligiøs dialog, og pave Frans ga uttrykk for Kirkens fulle støtte til kampen for demokrati i landet, ifølge pressetalsmann fr. Federico Lombardi. Det private møtet var preget av «harmoni og overensstemmelse» mellom paven og denne «symbolske figuren fra den asiatiske verden», skriver Vatikanradioen.

Pave Frans skal også ha uttrykt ønske om en gang å besøke det asiatiske kontinent. 

Aung San Suu Kyi mottok den 22. oktober Sakharov-prisen i Strasbourg, hele 23 år etter at hun formelt ble tildelt den prestisjetunge prisen. 68-åringen satt mange år i husarrest, men militærstyret i Myanmnar har gradvis innført politiske reformer, og Suu Kyi er i dag parlamentsmedlem for Nasjonalligaen for demokrati.