Bergoglios åndelige medisin: “Misericordina”

Misericordina, 59 perler for Hjertet

Pilegrimene som overvar pave Frans' Angelus-bønn søndag fikk seg en aldri så liten overraskelse:

En "medisinpakke" med en rosenkrans, bildet av den barmhjertige Gud kjent fra Den hellige Faustina Kowalskas visjoner, samt en bruksanvisning på ulike språk.

– Dette er en åndelig medisin kalt "Misericordina". Den befinner seg i en eske som frivillige vil overrekke dere før dere går. Det er en rosenkrans som dere kan bruke til å be Den guddommelige miskunns rosenkrans med [... ] et åndelig verktøy for å spre kjærlighet, tilgivelse og brorskap, sa paven.

– Dette er en spesiell medisin for å virkeliggjøre fruktene av Troens år, som snart er over, en åndelig medisin. Glem ikke å ta den, den gjør oss godt: for hjertet, sjelen, hele vårt liv! oppfordret paven.

I lys av søndagens evangelium sa Frans at de troende ikke må la seg bedra av «falske messiaser», eller bli «rammet av frykt». Paven minnet om de mange kristne som i dag forfølges for sin tros skyld, «det er mange, kanskje til og med flere enn i de første århundrene». På tross av «forvirringen og katastrofene» som preger verdenssituasjonen, må kristne alltid «stole på Gud» da Jesus har «gitt et løfte som garanterer seier».