Syria: Sharia-lov innført i kristen landsby

Syriske opprørere har tatt kontrollen over landsbyen Kanayé i det nordvestlige Syria og innført islamsk lov for dets kristne innbyggere. Dette melder den apostoliske vikar emeritus av Aleppo, Giuseppe Nazzaro.

– Militante salafister og jihadister fra Jabhat al-Nusra har pålagt presten å ikke ringe med kirkeklokkene, sier Nazzaro til Fides.

– Kvinner kan ikke gå på gaten barhodet, de må være tilslørte. Adlydes ikke disse ordrene trues det med massakre. Dette kan være det første steget: i morgen vil de tvinge dem til å konvertere til islam.

Situasjonen i Kanayé føyer seg inn i rekken av angrep på hovedsakelig kristne landsbyer de siste ukene, ifølge den gresk-katolske sognepresten i Qara, fr. George Louis.

– Maalula, Sednaya, Sadad, Qara og Deir Atieh, Nebek: Bevæpnede jihadister sikter seg ut en landsby, invaderer, dreper folk, brenner og ødelegger den. For sivilbefolkningen - kristne og ikke-kristne - blir hverdagen stadig vanskeligere. De utenlandske militsene opererer utenfor kontroll fra våre landsmenn i Den frie syriske hær (FSA), som snarere respekterer alle og ikke ønsker å rasere hele landet, sier fr. George Louis.

Slår alarm. Samtidig slår en rekke hjelpeorganisasjoner alarm over situasjonen for syriske flyktninger i Bekaa-dalen, øst i Libanon. Mer enn 800 000 syriske flyktninger er pakket sammen i leire på grensen til Syria. Stormen Alexa har den siste tiden herjet over hele Midtøsten, og forholdene er ekstreme for hardt prøvede flyktninger i kalde telt.

– Situasjonen i Bekaa-dalen er fryktelig, sier msgr. Simon Faddoul, president i Caritas Libanon.

– Mange mennesker dør grunnet det uvanlig kalde været. Flyktningene har kun telt og brakker til å beskytte seg mot kulden og snøen.


STØTT CARITAS NORGE SITT ARBEID I SYRIA - GI ET BIDRAG ONLINE HER.