Vatikanet: Åtte nye ærverdige

Silvio dissegnaVatikanet, 7. november 2014 (KI/KAP/VIS) – Fredag den 7. november 2014 mottok pave Frans Helligkåringskongregasjonens prefekt, kardinal Angelo Amato SDB, i en privat audiens. Under audiensen ga paven kongregasjonen autorisasjon til å promulgere åtte nye dekreter, hvor åtte personer fått sine «heroiske dyder» anerkjent og blitt erklært Venerabilis («Ærverdige»), noe som betyr at bare et mirakel på deres forbønn gjenstår før de kan saligkåres. Det gjelder:

  • Guds tjener Frans Maximian Valdés Subercaseaux OFMCap (it: Francesco Massimiano) (1908-82), første biskop av Osorno i Chile. Født den 23. september 1908 i Santiago de Chile og død den 4 januar 1982 i Pucón i Chile.
  • Guds tjener Hildebrand Gregori OSBSilv (it: Ildebrando), født som Alfred Antonius (it: Alfredo Antonio), generalabbed for Silvestrinerne og grunnlegger av kongregasjonen «Benediktinske Reparasjonssøstre av Vår Herres Jesu Kristi hellige Ansikt» (Suore Benedettine Riparatrici del Santo Volto di Nostro Signore Gesù Cristo – RSV). Født den 8. mai 1894 i Poggio Cinolfo i Italia og død den 12. november 1985 i Roma.
  • Guds tjener Raimund Calcagno CO (it: Raimondo), prest i kongregasjonen Oratorianerne. Født den 17. april 1888 i Chioggia i Italia og død den 18. juli 1964 samme sted.
  • Guds tjener John Sullivan SJ, prest SJ. Født den 8. mai 1861 i Dublin i Irland og død den 19. februar 1933 samme sted,
  • Guds tjener Pelagio Saúter CSsR, prest i kongregasjonen Redemptoristene. Født den 9. september 1878 i Hausen am Thann i Tyskland og død den 23. november 1961 i Goiânia i Brasil.
  • Guds tjenerinne Johanna Mance (fr: Jeanne), legkvinne og grunnlegger av hospitalet Hotel-Dieu i Montréal. Født den 11. november 1606 (trolig) i Langres i Frankrike og død den 18. juni 1673 i Montréal i Canada.
  • Guds tjenerinne Marta Louise Robin (fr: Marthe-Louise), legkvinne og grunnlegger av  foreningen Foyer de Charité (fullt navn Foyer de Lumière, de Charité et d’Amour). Født den 13. mars 1902 i Châteauneuf-de-Galaure i Frankrike og død den 6. februar 1981 samme sted.
  • Guds tjener Silvius Dissegna (it: Silvio), barn. Født den 1. juli 1967 i Moncalieri i Italia og død den 24. september 1979 i Poirino i Italia (se bildet).

Kathpress / Vatican Information Service / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)