Kardinal Pell: Økonomisk reform «ikke mulig uten pave Frans»

De omfattende økonomireformene som har blitt gjennomført i Vatikanet ville «ikke vært mulig» uten pave Frans, sier Vatikanets finanstopp, kardinal George Pell.

«Dette er tiden for å skape orden i vårt eget hus på en slik måte at resultatet kan fremvises for verden. Neste runde av angrep mot Kirken kan fort dreie seg om økonomiske uregelmessigheter», sa Pell på en konferanse i Rimini lørdag, ifølge Bloomberg.

En del av reformene pave Frans har godkjent er forenkling og sammenslåing av eksisterende administrasjonsapparater og økt koordinering og overvåkning på tvers av Den hellige stol og Vatikanstaten. Dette inkluderer innførselen av regnskapsstandarder og allment aksepterte økonomiske administrasjons- og rapporteringsstandarder, i tillegg til forbedret internkontroll, åpenhet og styring

Pell er tidligere sitert på at økonomireformene «er utarbeidet for å gjøre samtlige av Vatikanets økonomisektorer kjedelige vellykket».

Økonomisekretariatet som Pell leder har myndighet over alle økonomiske og administrative aktiviteter innen Den hellige stol og Vatikanstaten. Den hellige stol omfatter Den katolske kirkes sentrale organer, mens Vatikanstaten er det geografiske området der paven er statsoverhode. Disse har hver sin økonomi, noe som ofte er en forvirrende faktor for utenforstående.

Pope’s Money Czar Says Church Risks Being Targeted on Finance | Bloomberg