Disse skal delta på Familiesynoden

Mer enn 360 delegater, inkludert 18 ektepar, deltar ved den kommende synoden om familien i oktober.

Den fullstendige listen over deltagere ble tirsdag offentliggjort av Vatikanet.

Blant de 360 deltagerne er 166 direkte valgt av de nasjonale bispekonferanser, 22 overhoder for de østlig-katolske kirker, 25 er ledere av ulike Vatikankongregasjoner og råd. I tillegg har paven utnevnt 45 synodefedre, blant disse en av hovedpersonene ved forrige runde, tyske kardinal Walter Kasper samt den pensjonerte belgiske kardinal Godfried Danneels. 286 av deltagerne har stemmerett.

Biskop Teemu Sippo av Helsinki representerer Den nordiske bispekonferansen.

Se også:  Les hele sluttrapporten fra bispesynoden om familien

Den ordinære bispesynoden om familien finner sted i Vatikanet den 4.-25. oktober under mottoet Familiens kall og oppdrag i Kirken og i verden av i dag. Målet er å utarbeide pastorale retningslinjer på bakgrunn av diskusjonene fra den ekstraordinære og ordinære synoden om familiens utfordringer av i dag. Paven ventes deretter å skrive en såkalt apostolisk ekhortasjon, med oppsummerende anbefalinger.

Synoden avsluttes forøvrig med at pave Frans helligkårer foreldrene til den hellige Teresa av Lisieux, Ludvig Martin og Celia Maria Guérin Martin, som ble saligkåret i 2008 av pave Benedikt XVI.