Paven vil lede en hellig­kårings­seremoni i Argentina i 2016

nullBuenos Aires, 1.9.2015 (KI/KAP) – Pave Frans vil under sin planlagte Argentina-reise i 2016 åpenbart lede helligkåringsseremonien for den argentinske salige presten Josef Gabriel Brochero (1840-1914). Paven har gjort sitt ønske klart for de argentinske biskopene, ifølge biskop Santiago Olivera av Cruz del Eje. Nyhetsmeldinger hever at feiringen vil finne sted i Valle de Traslasierra i provinsen Cordoba, hvor p. Brochero startet sin tjeneste i 1869.

P. Brochero ble saligkåret den 14. september 2013, den trettende saligkåringen under pave Frans. Denne presten, som populært ble kalt Cura Gaucho, engasjerte seg først og fremst for de fattige. For tiden diskuterer den ansvarlige Vatikan-kommisjonen en mulig helligkåring av Brochero.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)