God mottagelse for pavebok

Pavebok.jpgPave Frans’ ferske samtalebok med den italienske journalisten Andrea Tornielli, ble tidligere i januar utgitt på norsk på Pantagruel forlag og fikk stor blest i norske medier. Den norske utgaven ble lansert samtidig med utgaver på 86 ulike språk.

Boken bærer tittelen «Guds navn er barmhjertighet» og er utgitt i forbindelse med Barmhjertighetens år.

Forlagssjef i Pantagruel, Alexander Elgurén, forteller avisen Vårt Land at han er stolt over å ha pave Frans på forfatterlisten og at boken har gjort inntrykk på ham:

– Når paven sår nye tanker om barmhjertighet, kan det være med på å forandre verden, sier han.

I forlagets egen omtale av boken heter det:

«I samtalen med Vatikan-spesialisten Andrea Tornielli forklarer Frans - ved hjelp av minner fra sin egen ungdom og rørende episoder fra sin tid som prest - bakgrunnen for sitt sterke ønske om et ekstraordinært hellig år. Uten å underkjenne de etiske og teologiske spørsmålene presiserer han at Kirken ikke kan stenge døren for noen; dens oppgave er i stedet å åpne opp menneskenes sinn, slik at de litt etter litt kan lære å vise ansvar og ta avstand fra det onde de har gjort. I denne åpenhjertige samtalen unndrar Frans seg heller ikke å snakke om det kompliserte forholdet mellom barmhjertighet, rettferdighet og korrupsjon.»

Paveboken har allerede rukket å få omtale i en mengde norske medier og er gjennomgående godt mottatt.

- Boken får godt frem mennesket bak pavetittelen, mener Vårt Lands anmelder Eskil Skjeldal.

- For en ikke-troende leser som meg selv, er det oppløftende å se hvor stor plass pave Frans bruker på et sekulært problem som korrupsjon. Han beskriver korrupsjonen som en ødeleggende tilstand, vel så mye som en mentalitet, skriver VGs anmelder Sindre Hovdenakk – og triller fire på terningen.

NRK slår fast at «Paven langer ut mot korrupte i sin første bok».

Avisen Dagen gir boken en mer måteholden mottagelse: «Budskapet til pave Frans i den nye samtaleboken Guds navn er barmhjertighet er på flere måter både enkelt, varmt og klokt. Men det er også mangelfullt fordi det blir endimensjonalt» - og savner, fra sitt evangeliske ståsted, en tydelig fremstilling av «hva som er menneskets dypeste problem».

Kjøp boken i St. Olav bokhandel eller i din lokale bokhandel!

av Adm — publisert 29.01.2016, sist endret 27.07.2016 - 15:06