In Memoriam sr. Gjertrud (Adalberta) Caspers CB

sr. Gjertrud CB.png(Gertruda Anna Clementina Caspers)

Født: 14. april 1926 i Cuijk og St. Agatha (Nederland)
Død: 21. april 2016 i Maastricht (Nederland)
Begravet: 26. april i Rijckholt (Nederland)

Som ung St. Carolus Borromeus-søster kom sr. Gjertrud til Norge i 1958, hvor hun tjenestegjorde som førskolelærer på Hamar. Etter en del år flyttet hun til Molde, hvor hun hadde samme stilling.

Med stor glede arbeidet hun Kongregasjonens ånd. Hun egnet seg svært godt til oppgaven og var godt likt både av barn og foreldrene. På grunn av stadig sviktende hørsel måtte hun dessverre gi avkall på denne stillingen etter en del år.

Da St. Carolus-sykehuset som ble drevet av søstrene, og hvor de også bodde, ble solgt til fylket, flyttet søstrene til prestegården. For presten ble det bygget en mindre bolig på den samme tomten.

På grunn av stigende alder og sviktende helse flyttet søstrene etterhvert til Moderhuset i Maastricht i Nederland. Antallet søstre var i mellomtiden minsket til fire. Så tok sr. Gjertrud seg da av husstell og matlaging til søstrene, med frisk mot.

Mens hun var i Molde, tok hun seg også av religionsundervisningen som forberedte menighetens barn til førstekommunion.

Da kommuniteten i 1990 ble opphevet, flyttet sr. Gjertrud også til Nederland igjen hvor hun tjenestegjorde på forskjellige steder med et glad hjerte og sitt velkjente humør.

Etter et langt liv i kjærlighetens tegn og praksis, fikk hun en uke etter sin 90-årsdag, gå opp til Ham som hun hadde tjent hele sitt liv, og som hun så lengtet etter.

Vi vil minne henne i takknemlighet for den tid hun var hos oss. Måtte hun nå hvile i fred hos sin Herre. 

St. Carolus Borromeus-søstrene, Maastricht