Årets SEGL presenterte seg

skjermdump SEG-lansering.pngDet var med stolthet forlagssjef Kristine Dingstad kunne presenterte St. Olav forlags siste flaggskip – SEGL 2016 – ved en tilstelning i Mariagården den 21. november. Årets utgave er blitt et solid produkt på 360 sider utgitt i samarbeid med Nettverk for katolsk teologi med artikler og anmeldelser fra en rekke dyktige og anerkjente skribenter. Redaktørene Ståle J. Kristiansen og Peder K. Solberg ga så en mer detaljert gjennomgang av SEGL, som i år har tema «Barmhjertighet og sårbarhet».

Øivind Varkøy, professor i musikkpedagogikk og komponist presenterte deretter deler av sin artikkel «Poetisk tale», og jazzvokalist Solveig Slettahjell fremførte to sanger til stor begeistring for de ca. 60 fremmøtte.

Årets SEGL-samtale var et gripende møte med fengselspresten Kjell Arnold Nyhus og teologen Marit Skartveit som kunne fortelle om de ignatianske retrettene de holder for langtidsdømte. Et innblikk i deres sterke erfaringer kommer også frem i årets SEGL.

SEGL har i løpet av fem år etablert seg som et unikt årsskrift som høster anerkjennelse langt utenfor Den katolske kirkes grenser. 

Se bilder fra lanseringen.

BLA I SEGL 2016 Kjøp det i St. Olav bokhandel