Vatikanet: Klart for nye salige og ærverdige

Vatikanet, 17.6.2017 (KI/VIS) - Den 16. juni 2017 mottok pave Frans Helligkåringskongregasjonens prefekt, kardinal Angelo Amato SDB, i en privat audiens. Under audiensen ga paven kongregasjonen autorisasjon til å promulgere i alt syv nye dekreter:

Ett dekret gjelder anerkjennelsen av martyriet til en person som ble drept «av hat til troen» (in odium fidei), noe som kan lede til snarlig saligkåring. Dette gjelder:

  • Den ærverdige Teresio Olivelli (bildet), legmann fra bispedømmet Vigevano, født den 7. januar 1916 i Bellagio i Como i Italia, død den 17. januar 1945 i konsentrasjonsleiren Hersbruck i Nürnberger Land i Tyskland, ærverdig den 14. desember 2015.

I tillegg har seks personer fått sine «heroiske dyder» anerkjent og blitt erklært Venerabilis («Ærverdige»), noe som betyr at bare et mirakel på deres forbønn gjenstår før de kan saligkåres. Det gjelder:

  • Guds tjener Antonius Josef De Sousa Barroso (pt: Antonio José), biskop av Porto, født den 5. november 1854 i Remelhe i Barcelos i Braga i Portugal, død den 31. august 1918 i Sacais i Porto i Portugal.
  • Guds tjener Josef av Jesus López González (sp: José de Jesús), biskop av Aguascalientes og grunnlegger av kongregasjonen Katolske læresøstre av Det hellige hjerte, født den 16. oktober 1872 i El Cotón i Aguascalientes i Mexico, død den 11. november 1950 i Mexico By i Mexico).
  • Guds tjener Augustin Ernesto Castrillo (sp: Agostino), prest OFM og biskop av San Marco Argentano e Bisignano, født den 18. februar 1904 i Pietravairano i Caserta i Italia, død den den 16. oktober 1955 i Cosenza i Italia.
  • Guds tjener Benjamin Filon (it: Beniamino) (ordensnavn: Jakob av Balduina), prest OFMCap, født den 2. august 1900 i Balduina di San Urbano i Padova i Italia, død den 21. juli 1948 i Lourdes i Hautes-Pyrénées i Frankrike.
  • Guds tjenerinne Josefa Margareta Operti (it: Giuseppa Margherita) (ordensnavn: Maria av Englene), nonne OCD og grunnlegger av Karmelittsøstre av den hellige Teresa av Torino, født den 16. november 1871 i Torino i Italia, død den 7. oktober 1949 i Cascine Vica i Rivoli i Torino i Italia.
  • Guds tjenerinne Maria Patricia Magdalena Patlán Sánchez (sp: María) (ordensnavn: Humilde av Jesusbarnet), ordenssøster i kongregasjonen Fransiskanersøstre av Den uplettede unnfangelse, født den 17. mars 1895 i La Concepción i Guanajuato i Mexico, død den 17. juni 1970 i Veracruz By i Veracruz i Mexico.

Vatican Information Service / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)