Paven ber for Barcelona-ofre

Skjermbilde 2017-08-18 kl. 09.36.29.jpg

Politiet sperret umiddelbart av store områder i nærheten av La Rambla, der gårsdagens terroranslag skjedde.  (Foto: Reuters)

 

Greg Burke, direktør for Den hellige stols pressekontor, sier at pave Frans ble svært oppbragt av nyheten om terroranslaget i Barcelona. Han forteller videre at paven har bedt for ofrene, og at han uttrykker sin medfølelse med det spanske folk, spesielt de skadede, deres familie og pårørende.
Foreløpig er 13 mennesker drept etter torsdagens brutale terrorangrep i det populære Las Ramblas-området i Barcelona. Angriperne kjørte inn i folk som oppholdt seg i og ved den kjente turistgaten. Bilen hadde stor fart og kjørte i sikksakk for å treffe flest mulig. Spansk politi iverksatte umiddelbart anti-terroraksjoner. Fem terrorister ble senere skutt av politiet i feriebyen Cambrils som ligger sydvest for Barcelona.
Torsdagen og nattens angrep er de siste i en serie angrep mot europeiske storbyer de siste 13 månedene: Nice, Berlin, London og Stockholm er alle rammet.

 

Vatikanradioens skandinaviske avdeling
Gjengitt med tillatelse