Paven: "Gud befri verden fra denne umenneskelige volden!"

Etter Angelus søndag 20. august, sa pave Frans:

"Kjære brødre og søstre,

i våre hjerter bærer vi smerten av terrorhandlingene som har forårsaket mange ofre i Burkina Faso, Spania og Finland. La oss be for alle de døde, sårede og deres pårørende. Og vi ber Herren, barmhjertighetens og fredens Gud, om å befri verden fra denne umenneskelige vold. La oss be sammen i stillhet, og etterpå, fremsi Ave Maria sammen. "

Statssekretær Pietro Parolin sendte kort tid etter terrorangrepet et telegram til erkebiskopen av Barcelona, kardinal Juan José Omella y Omella, på vegne av pave Frans:  

 "I forbindelse med  nyheten om det grusomme terrorangrepet som sådde død og smerte på La Rambla i Barcelona, ønsker pave Frans til å uttrykke sin dypeste sorg for ofrene som mistet livet ved en slik umenneskelig handling. Han ber for ofrenes evige hvile. I denne stunden av sorg og smerte ønsker han også å uttrykke sin medfølelse med de mange sårede, deres familier og alle katalanske og spanske borgere.

Den hellige far fordømmer igjen denne blind vold, som er en alvorlig forbrytelse mot Skaperen, og han ber Den allmektige om å hjelpe oss til å fortsette å arbeide med besluttsomhet for å oppnå fred og harmoni i verden.

Med disse ønskene, gir Hans hellighet sin apostoliske velsignelse til alle ofrene, deres pårørende og det elskede spanske folk."

(Forsidefoto: AP)

Vatikanradioens skandinaviske avdeling
Gjengitt med tillatelse