Pave Frans til Colombia

 

I går ble pave Frans' program for den apostoliske reisen til Colombia 6. til 11. september presentert for pressen.

 

Pave Frans.jpg 

Pave Frans innleder onsdag 6. september sin reise til Colombia. 

 

Forgjengerne Paul VI og St. Johannes Paul II reiste til Colombia i henholdsvis 1964 og 1986. Nå er det pave Frans' tur til å reise til det latinamerikanske landet. Paven vil ha et tett program på reisen, som varer fra onsdag 6. september til mandag 11. september. Reisen finner sted på et viktig tidspunkt for fredsforhandlingene i landet. Regjeringen og FARC-geriljaen inngikk en avtale i november i fjor, og er dermed kommet nærmere en løsning på den 52 år lange borgerkrigen som har kostet 260 000 mennesker livet. Vatikanets pressesjef, Greg Burke, understreker likevel at pavens besøk er pastoralt, ikke politisk. Han kommer til å møte politiske ledere, kirkeledere, samt krigsofre.  Iløpet av reisen kommer paven også til å saligkåre to prester som har mistet livet iløpet av den langvarige colombianske borgerkrigen.

 

Les mer på Vatikanradioens hjemmesider HER

Les programmet for pavens reise HER.