Snefall over Vatikanet

 

SNEGLEDE: En prest i vinterhabitt leker i sneen etter kraftige byger igår, søndag 25. februar. Bildene ble tatt idag, mandag 26. februar. Foto:  REUTERS / Max Rossi

 

Iskalde vinder fra Sibir har nådd Italia og Vatikanet for første gang på seks år. Det har bragt temperaturen ned til norske nivåer og dekket kjente landemerker i vakkert, hvitt slør. 
 
Det er værfenomenet buran som tegner vakre vinterscener, skaper trafikk-kaos og stenger skoler i det ellers så veltempererte Middelhavs-området. Slik forklarer Store norske leksikon den metereologiske sjeldenheten: "Buran, sterk nordøstlig vind, særlig i Sibir. Forekommer hyppigst om vinteren med kulde og snøfokk (kalles da også purg). Mindre hyppig om sommeren, danner ofte støvskyer og kalles da karaburan."  
 
Kulden og snefallet rammet Italias hovedstad Roma og Vatikanet igår, søndag 25. februar. Temperaturen falt kraftig og er forventet å holde seg godt under denne årstidens normaltemperatur iallfall til første uken av mars.  

 

Husly for hjemløse 

Colosseum, samt nærliggende Forum Romanum og Palatinerhøyden, har blitt stengt som følge av det uvanlige været. Myndighetene har i tillegg oppfordret folk til å bli værende hjemme så mye som mulig, og stengt flere av byens skoler. I tillegg er busstilbudet i byen kraftig redusert, og togtrafikken inn og ut er preget av forsinkelser og kanselleringer. Undergrunnsbanen i Roma går imidlertid som normalt.

Snefallet har ført til at veiene har vært usedvanlig stille i turistbyen så langt, og isteden ser man heller mange fotgjengere som er ute for å fotografere Romas berømte bygninger kledd i sne.

Som følge av kulda har lokale myndigheter besluttet å holde flere kirker, undergrunns- og togstasjoner åpne for å gi husly til hjemløse.

 

Sjekk været i Vatikanet de kommende dagene her. 

 

Les mer

 

©NTB / katolsk.no

  

Se flere vinterbilder fra Vatikanet

HVITT FRA OVEN: Petersplassen ble dekket av sne iløpet av natt til mandag 26. februar. 

Foto: REUTERS/Max Rossi

 

Foto: REUTERS/Max Rossi

 

Foto: REUTERS/Max Rossi

 

Foto: REUTERS/Max Rossi

 

 

Foto: REUTERS/Max Rossi

 

I OSLO, JA ... : Men dette er ikke et syn man får oppleve hver dag på Petersplassen ... . Foto: REUTERS/Max Rossi

 

 Foto: REUTERS/Max Rossi

 

Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

 

Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi 

 

 Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

 

SNEMANN: Den norske seminaristen Joachim Teigen er vant med sne – men kanskje ikke i disse omgivelsene? Foto: Piotr Wygnanski

 

UTETIME: Presteseminaret har avlyst forelesninger og seminaristene lager snemenn og har sneballkrig istedenfor. Man skal sette pris på skaperverkets overraskelser! Foto: Piotr Wygnanski

 

 Foto: Piotr Wygnanski

 

Foto: Piotr Wygnanski