Nordiske biskoper i Åbo

 

Oekumene 2.jpg

BISPEKONFERANSEN: 1. rad: biskop Teem Sippo, Helsinki; erkebiskop dr. Antje Jackelen, Sverige; kardinal Anders Arborelius OCD, Stockholm; erkebiskop dr. Kari Mäkinen, Turku/Åbo og Finnland. 2. rad: biskop Berislav Grgic, Tromsø; biskop og primas for Den norske kirke Helga Haugland Byfuglien; biskop og primas for Den danske kirke Peter Skov-Jakobsen, København; biskop Czeslaw Kozon, København; biskop Agnes M. Sigurðardóttir, Island; biskop David Tencer, Reykjavik. 3. rad: Sr. Anna Mirijam Kaschner; biskop emeritus Peter Bürcher, Reykjavik; biskop Bernt Eidsvig, Oslo katolske bispedømme. Foto: Marko Tervarportti

 


Den nordiske bispekonferansen (NBK) møttes siste uke i finske Åbo. Et av høydepunktene under den fem dager lange sammenkomsten var et økumenisk møte med lutherske biskoper fra Finland, Norge, Sverige, Danmark og Island.

 

– Som kristne i et sekulært samfunn, må vi tale med en stemme for å forkynne budskapet om Kristus i dag, sa svenske kardinal Anders Arborelius under møtet.
–  Den økumeniske dialogen bør ikke bare bestå av ord, den må alltid også bestå av handlinger, fortsatte kardinalen. 

Bispemøtet diskuterte også forholdet mellom kirke og stat i de nordiske landene og kastet et tilbakeblikk på reformasjonsåret 2017.

 

Ad Limina i Roma

Den 6. til 12. juni i år reiser Den nordiska bispekonferansen på Ad Limina til Roma. Utover en audiens hos pave Frans, vil biskopene besøke forskjellige departementer (dikasterier), blant dem Troskongregasjonen, Biskopkongregasjonen, Kongregasjonen for presteskapet samt Gudstjenestekongregasjonen. Dessuten vil biskopene feire messe i alle hovedkirkene i Roma. De vil også feire messe i kardinal Arborelius titularkirke, Santa Maria degli Angeli.