Vatikanet: Åtte nye ærverdige

Vatikanet, 14.4.2018 (KI/KAP/VIS) – Lørdag den 14. april 2018 mottok pave Frans Helligkåringskongregasjonens prefekt, kardinal Angelo Amato SDB, i en privat audiens. Under audiensen ga paven kongregasjonen autorisasjon til å promulgere åtte nye dekreter. De gjelder åtte personer som har fått sine «heroiske dyder» anerkjent og blitt erklært Venerabilis («Ærverdige»), noe som betyr at bare et mirakel på deres forbønn gjenstår før de kan saligkåres. Det gjelder:

  • Guds tjener Varghese Payyappilly Palakkappilly, indisk syro-malabarisk sekularprest og grunnlegger av kongregasjonen Sisters of the Destitute, født den 8. august 1876 i Konthuruthy i India og død den 5. oktober 1929 i Ernakulam i India.
  • Guds tjener Manuel Nunes Formigão, portugisisk sekularprest og grunnlegger av kongregasjonen «Reparasjonssøstre av Vår Frue av Fátima» (Congregação das Irmãs Reparadoras de Nossa Senhora de Fátima), født den 1. januar 1883 i Tomar i Portugal og død den 30. januar 1958 i Fátima i Portugal.
  • Guds tjener Ludvig Longari (it: Ludovico), italiensk prest fra kongregasjonen «Prester av Det hellige Sakrament» (Congregatio Presbyterorum a Sanctissimo Sacramento [Societas a Sanctissimo Sacramento] – SSS), født den 20. juni 1889 i Montodine i Italia og død den 17. juni 1963 i Ponteranica i Italia.
  • Guds tjenerinne Elisabeth Bruyère (eller Bruguier) (fr: Élisabeth), kanadisk grunnlegger av kongregasjonen «Barmhjertige søstre av Ottawa» (Sœurs de la charité d’Ottawa – SCO), født den 19. mars 1818 i L’Assomption i Canada og død den 5. april 1876 i Ottawa i Canada.
  • Guds tjenerinne Costanza Ricci Curbastro (ordensnavn Margherita), italiensk grunnlegger av kongregasjonen «Tjenerinner av Jesu hjerte i dødsangst» (Ancelle del Sacro Cuore di Gesù Agonizzante – ASCGA), født den 6. oktober 1856 i Lugo di Romagna i Italia og død den 7. januar 1923 samme sted.
  • Guds tjenerinne Florentia Johanna Profilio (it: Florenza Giovanna), italiensk grunnlegger av instituttet «Fransiskanersøstre av Den uplettede unnfangelse av Lipari» (Istituto delle Suore Francescane dell’Immacolata Concezione di Lipari), født den 30. desember 1873 i Pirrera i Italia og død den 21. februar 1956 i Roma i Italia;
  • Guds tjenerinne Maria Di Majo (ordensnavn: Maria Dolores di Cristo Re), grunnlegger av kongregasjonen «Misjonstjenerinner av Kristus Kongen» (Ancelle Missionarie di Cristo Re), født den 16. desember 1888 i Palermo i Italia og død den 27. juni 1967 samme sted.
  • Guds tjenerinne Justa Domínguez de Vidaurreta e Idoy, spansk provinsialsuperior for selskapet «Barmhjertige søstre av St. Vincent av Paul» (Filles de la Charité de Saint-Vincent de Paul – FdC), født den 2. november 1875 i Azpeitia i Spania og død den 18. desember 1958 i Madrid i Spania.

Bollettino della Sala Stampa della Santa Sede / Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)