Nuntius i Korea: Toppmøtet i Singapore er virkelig historisk

 

tcea4b43.jpg

GIR HÅP: Den apostoliske nuntius til Korea og Mongoli, erkebiskop Alfred Xuereb, mener at toppmøtet mellom president Donald Trump og den nord-koreanske diktatoren Kim Jong-un gir oss grunn til å være håpefull.  Foto: Scanpix / REUTERS

 

Den apostoliske nuntius til Korea og Mongolia, erkebiskop Alfred Xuereb, roser tirsdagens toppmøte og kaller det en historisk hendelse. Han sier at Kirken er «fylt av håp og tro», men minner om at vi fremdeles bare er på begynnelsen av en lang prosess.

 

Tekst: Vatican News

 

Lang og strevsom vei

I et intervju med Vatican News sier erkebiskop Xuereb at det koreanske folket og den lokale Kirken har ventet utålmodig på møtet. Han mener at det er «virkelig historiske hendelser» vi har vært vitne til, og beskriver toppmøtet mellom president Trump og den nord-koreanske diktatoren Kim Jong-un som en «viktig milepæl som markerer begynnelsen på en lang og strevsom vei videre» (mot fred).

Samtidig sier erkebiskop Xuereb at «vi er fylt av håp, fordi denne begynnelsen var svært positiv, svært god», og vi har beveget oss vekk fra retorikk og ord som «ild og sinne» og «den fullstendige ødeleggelse av Nord-Korea» til mer imøtekommende ord som taler om fred.

 

Novene for fred

Kirken i Korea opplever disse begivenhetene «med sterk tro», sier nuntius, og beskriver hvordan de troende har avholdt spesielle bønner for fred i Seoul-katedralen hver tirsdag. Han sier også at de katolske biskopene i Korea har foreslått en fredsnovene mellom 17. og 25. juni. Da oppfordrer de til bønn om fred, forsoning og gjenforening av de to landene på den koreanske halvøyen.

I forbindelse med dette historiske møtet, og det mer imøtekommende klimaet det har skapt, sier erkebiskop Xuereb at Kirken ber for muligheten til å evangelisere også i Nord-Korea.

– Den hellige stol ønsker å tilby sin støtte til alle initiativer som bygger opp under dialog og forsoning. Vi vil også bruke enhver mulighet til å bringe Jesu ord og gjerninger til den nord-koreanske befolkningen, sier han.

 

tcaddb66.jpg

Les mer: 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORDINASJON: Pave Frans omfavner mgr. Alfred Xuereb
under den biskoppelige ordinasjon i Peterskirken,
Vatikanet, 19. mars 2018. 
Foto: 
REUTERS/Stefano Rellandini